"Легкі" сигарети у США йдуть у минуле — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Легкі" сигарети у США йдуть у минуле

666
"Легкі", "пом'якшені" і "м'які" сигарети більше не з'являться на прилавках магазинів. Принаймні в США, за новим федеральним законом, вони заборонені до продажу, повідомляє портал Health news. Як стверджують чиновники, сам факт появи "безпечних" тютюнових був великою помилкою, викликаною бажанням тютюнових компаній штучно знизити рівень громадської паніки і небажання захворіти раком або іншими хворобами.
Як тільки лікарі встановили прямий зв'язок між курінням і раком (у 1964 році), кількість курців, зокрема в США, неодмінно падала. За 40 років вона зменшила удвічі - з 40,5% до 19,7% курців серед дорослого населення. В той же час, поява "легкого" і "м'якого" тютюну зіграла з суспільством злий жарт - кількість курців, упевнених у безпеці сигарет, знов зросла.
"Істория здоров'я нації доводить, що мільйони американців вживали "легкий" тютюн, вважаючи, що він нібито і не так небезпечний для здоров'я", - зазначив доктор наук, лікар Лоуренс Р.Делтон, що очолює центр вивчення тютюну Федерального департаменту продовольства. "Насправді ж ті, хто вживає "легкий" тютюн, продовжують завдавати шкоди організму", - запевнив експерт.
Показово, що в США від хвороб, викликаних курінням, кожного вмирає до 400 тисяч осіб, а курці живуть як мінімум на 14 років менше своїх співвітчизників, які не палять.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас