МВФ: Зростання грошової ліквідності загрожує прискоренням інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Зростання грошової ліквідності загрожує прискоренням інфляції

Казна та Політика
669
Директор відділу капіталу Міжнародного валютного фонду Хосе Віналс заявив, що центральні банки повинні діяти із випередженням аби зупинити формування бульбашок активів.
"Ефективна грошово-кредитна політика повинна спиратися на немонетарні методи, тому важливо виступати проти збільшення фінансових диспропорцій під час циклічного зростання економіки". Такі підходи призведуть до скорочення економічного збитку від неорганізованого розкручування вказаних дисбалансів.
Подібна доктрина є протилежністю існуючому підходу, який використовується провідними центральними банками світу останніми роками, - в першу чергу Федеральною резервною системою США під керівництвом колишнього голови Алана Грінспена. Нова доктрина отримала нових прибічників в результаті фінансової кризи 2008 року, яку дискредитував в очах багато підхід Грінспена, але центральні банки у всьому світі як і раніше неохоче застосовують її, посилаючись на труднощі визначення фінансових бвльбашок до того як вони остаточно сформуються.
Віналс заявив, що центральні банки повинні змінити своє ставлення до цільового рівня інфляції. Необхідно розширити горизонт прогнозування інфляції з одного-двох років на середньострокову перспективу для кращої стабільності цін.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас