"Кредит-Рейтинг" підвищив рейтинг випуску облігацій серії В ПЗЗ на 200 млн грн з uaВВВ до uaА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Кредит-Рейтинг" підвищив рейтинг випуску облігацій серії В ПЗЗ на 200 млн грн з uaВВВ до uaА

112
Рейтингове агентство "Кредит-рейтинг" (Київ) підвищило довгостроковий кредитний рейтинг випуску іменних відсоткових облігацій серії B Південно-Західної залізниці на 200 млн. гривень з рівня uaВВВ до рівня uaА.
Про це говориться у повідомленні агентства.
Строк обігу облігацій - 2 роки.
Рейтинг uaА характеризується високою кредитоспроможністю порівняно з іншими позичальниками або борговими інструментами, при цьому рівень кредитоспроможності чутливий до впливу несприятливих комерційних, фінансових та економічних умов.
Прогноз рейтингів - позитивний.
Позитивний прогноз вказує на можливість підвищення рейтингу протягом року при збереженні позитивних тенденцій і нівеляції поточних ризиків.
Фактор, що підтримує рівень рейтингу, - це монопольне становище Державної адміністрації залізничного транспорту "Укрзалізниця", до складу якої входить ПЗЗ, у сфері залізничного транспорту і наявність відповідної інфраструктури.
Підтримує рівень рейтингу також стратегічне значення залізничного транспорту для економіки України і прийнятне боргове навантаження "Укрзалізниці".
Фактори, що обмежують рівень рейтингу: нестабільність економіки України, що впливає на об'єми вантажних перевезень, а також очікувані значні капіталовкладення і невизначеність відносно планів реформування і стратегії розвитку "Укрзалізниці".
Обмежує рейтинг і залежність діяльності "Укрзалізниці" від державного регулювання і відсутність її консолідованої фінансової звітності.
Як повідомляло агентство, в листопаді 2009 року "Кредит-рейтинг" привласнив випуску облігацій серії B ПЗЗ на 200 млн. гривень рейтинг uaВВВ.
ПЗЗ входить до складу 6 залізниць України, які об'єднує монополіст залізничних перевезень "Укрзалізниця".
За даними журналу "ТОП-100. Лідери бізнесу України", ПЗЗ є лідером в рейтингу "Залізничний транспорт" по чистим доходом за 2008 рік (6,92 млрд. гривень).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас