СБУ провела виїмку документів в алуштинському пансіонаті "Море" російського бізнесмена Лебедєва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ провела виїмку документів в алуштинському пансіонаті "Море" російського бізнесмена Лебедєва

Кримінал
527
Співробітники Служби безпеки України (СБУ) проводили виїмку документів у ВАТ "Пансіонат "Море" (Алушта), підконтрольному російському бізнесменові Олександру Лебедєву, в рамках розслідування кримінальної справи про незаконне рішення мерії, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі СБУ в понеділок.
В прес-центрі підкреслили, що виїмка документів проводилась у четвер за дорученням слідчого в рамках розслідування справи за ст. 211 Кримінального Кодексу України (прийняття нормативно-правових або розпорядливих актів, які змінюють доходи і витрати бюджету всупереч встановленому законом порядку).
Як уточнили в прес-центрі, кримінальна справа була порушена за фактом незаконного ухвалення рішення Алуштинського міськвиконкому про зменшення прибуткової частини бюджету міста на суму близько 5 млн грн.
"СБУ не має претензій до самого санаторію. Йдеться про зловживання в мерії", - підкреслили в прес-центрі.
В СБУ додали, що проводили слідчі дії лише в пансіонаті "Море" на відміну від податкової міліції, яка здійснювала їх і на інших об'єктах.
Британські ЗМІ (зокрема, Guardian і Financial Times) днями повідомили, що у Лебедєва (відомого в Англії як власника газет Independent і Evening Standard) виникли проблеми із бізнесом в Україні: на рекреаційних об'єктах, що належать російському бізнесменові, 4-5 листопада були проведені обшуки. При цьому російський бізнесмен у цей момент перебував у пансіонаті "Море".
Прес-секретар Лебедєва Артем Артемов, на якого посилаються британські ЗМІ, зазначив, що російський бізнесмен вважає такі слідчі дії СБУ і податкової служби формою політичного тиску з боку нової української влади.
В той же час Лебедєв не пов'язує їх з обшуками, проведеними в його Національному резервному банку (НРБ) в Москві 3 листопада, додав Артемов.
Пансіонат "Море" в 2009 році збільшив чистий дохід від реалізації продукції на 4,7% - до 48,39 млн грн., скоротивши чистий прибуток в 7,8 рази - до 0,322 млн грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас