Тріше: Дії ФРС не були продиктовані прагненням ослабити долар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Дії ФРС не були продиктовані прагненням ослабити долар

Казна та Політика
449
Рішення Федеральної резервної системи (ФРС) про відновлення викупу держоблігацій продиктоване прагненням стримати інфляційні очікування, а не ослабити долар, заявив глава Європейського центрального банку (ЄЦБ) Жан-Клод Тріше , виступаючи від імені глав найбільших світових центробанків, присутніх у Базелі.
ФРС 3 листопада прийняла рішення додатково викупити довгострокові казначейські зобов'язання на суму $600 млрд до кінця другого кварталу 2011 року.
"Що я зрозумів, так це те, що дії ФРС були зроблені з метою стримування інфляційних очікувань, - цитує його слова агентство Bloomberg. - Всі учасники зустрічі відзначили той факт, що американський ЦБ не прагнув ослабити долар і це дуже важливо".
Представники різних країн світу сходятьсяна думці про те, що додаткові вливання ліквідності в економіку США сприятимуть падінню вартості долара і спровокують надходження нового капіталу в emerging markets, який може стати причиною формування "бульбашок" на фінансових ринках.
Заступник міністра закордонних справ КНР Цуй Тянькай 5 листопада заявив, що крок ФРС може негативно позначитися на довірі до світової економіки, а міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле зазначив, що дії американського ЦБ підривають довіру до фінансової політики США.
За словами Ж.-К.Тріше, глави центробанків солідарні в думці про те, що необхідно уникати "надлишковою волатильності валютних курсів, яка є контрпродуктивною для глобального економічного підйому і стабільності світової економіки".
Глава ЄЦБ також зазначив, що відновлення глобальної економіки залишається нестійким.
"Відновлення економіки, яке ми спостерігаємо, нестійке, оскільки існує велика різниця між темпами зростання в emerging markets і розвинених країнах", - заявив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас