Шведського короля звинуватили у зв'язках із мафією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шведського короля звинуватили у зв'язках із мафією

110
Навколо шведського короля Карла XVI Густава розгорівся секс-скандал.
Минулого тижня з друку вийшла книга під назвою "Карл XVI Густав - монарх мимоволі", автор якої розкриває гріхи молодості короля.
Якщо вірити книзі, то 64-річний король, почесний голова Всесвітньої організації скаутів, відомий своєю скромністю, в юності охоче брав участь у п'яних оргіях і проводив час у джакузі із повіями.
Автори книги Томас Сйоберг, Тове Мейер і Деан Раушер збирали дані протягом двох років.
"Йому було лише 27, коли він отримав владу, а в розпалі була його холостяцьке життя, з дівчатками, випивкою та друзями, - пишуть журналісти. - Потім він раптово став королем, і мав пообіцяти народу, що стане люблячим батьком . Абсолютно нереалістичну клятву дав він, стоячи в залі державних прийомів ".
Деан Раушер брала інтерв'ю у жінок, які близько спілкувалися із королем. Серед них, наприклад, співачка і манекенниця нігерійського походження Камілла Хенемарк, яка зустрічалася з королем протягом року наприкінці 1990-х.
За словами авторів книги, Карл Густав "закохався в неї, як підліток", а королева, його дружина з 1976 року, знала про зраду, але була безсила з нею покінчити.
В інтерв'ю, яке дала Хенемарк ще до того, як про її стосунки з королем стало відомо, розповідала про хронічну депресію. При цьому зазначений нею період початку депресії хронологічно співпав із тим часом, коли, як потім з'ясувалося, коли припинилася її зв'язок із королем.
"До цього моє життя було суцільною розвагою із шампанським і великими грошима", - говорила вона.
Але коли її кар'єра пішла на спад, вона почала постійно пити і задумалася про самогубство.
Автори також з'ясували, як сербський гангстер Мілле Маркович влаштовував вечори для короля і його друзів у підпільному клубі у Стокгольмі. Причому підпільним він був не тільки в переносному, а й у прямому сенсі, розташовуючись під управлінням поліції.
Маркович розповів, що в клубі стоять джакузі, і повії, запрошені до клубу, оголюються і сідають на коліна до своїх клієнтів, які розташувалися в них. Кожній жінці була відведена своя кімната. На дверях кімнат містилися таблички, які визначали, кому з ким спати, розповіла одна із жриць любові.
Маркович заявив одній зі шведських газет: "У мене є прямі свідчення. Весь світ побачить. Це не фальшивка, а реальні факти. Я можу довести кожен епізод".
Публікація книги викликала підвищений інтерес з боку ЗМІ.
"Стрипклуби, підпільні клуби, повії у хутряних шубах на голе тіло. Жінки сприймаються просто як десерт, як тістечка, які подаються разом із кавою", - пише Катрін Кіелос в газеті Aftonbladet.
"Королівську сім'ю завжди сприймали як найчистішу, казкову. Але ці звинувачення настільки важкі, що наша довіра до неї серйозно постраждала. Король навіть не заперечує цього", - говорить політичний аналітик Дженні Мадест.
Карл Густав не коментував жодного конкретного епізоду з книги, зізнавшись, що не читав її.
"Я говорив зі своєю сім'єю, з королевою, і ми вирішили перегорнути цю сторінку і йти далі, оскільки, як я розумію, це все відбувалося давно", - сказав глава держави.
Реакція монарха на книгу ще більше вразила коментаторів.
"Зараз би королю принишкнути і не давати жодних коментарів. Замість цього він визнає те, що трапилося на прес-конференції, яку проводить на узліссі після полювання, де все може статися. Це як грати в російську рулетку", - говорить експерт зі зв'язків з громадськістю Пауль Ронг.
"Його твердження можна сприйняти як визнання. Але це нижче його гідності навіть коментувати книгу чуток про його приватне життя. Тепер потік хлинув назовні, і газети можуть публікувати матеріали з книги - сторінку за сторінкою. Поведінка королівського двору - просто як у дитсадку, ніякої відповідальності, а справа дуже серйозна! " - заявив Ронг.
Найбільш інтригуючим елементом скандалу стала реакція шведського суспільства. Більше 80% опитаних сказали, що не змінили свого ставлення до короля, і майже 50% при цьому відзначили, що журналісти роблять неправильно, цікавлячись приватним життям королівської родини.
Дізнавшись про вихід книги, автори однієї з телепрограм розслідувань зустрілися із авторами книги, але за підсумками зустрічі дійшли висновку, що ця тема не представляє для них інтересу.
Томас Сйоберг визнає, що більшість шведів вважає королівську родину вищою за будь-яку критику.
"Якщо б це був прем'єр-міністр, то на наступний день він був би змушений піти у відставку. Тоді був би крик обурення в суспільстві, тяжкі політичні наслідки для Швеції, політичний хаос і конституційна криза", - сказав він.
"Всі експерти з PR, які дають негативні коментарі про зустріч короля з пресою, зовсім не мають рації, - сказала королівська кореспондентка Бріта Свенссон. - Це не фіаско, не лихо, не свідчення непрофесіоналізму і не така вже ганебна справа. Це було абсолютно блискуче. Карл XVI Густав залишився самим собою. Король, як і раніше, на висоті. Половина шведів повідомляє про свою сильну або дуже сильну віри в короля. Це сенсаційний результат для "Монарха мимоволі".
Нагадаємо, раніше шведську королівську сім'ю підозрювали і в корупції. Такими підозрами було, зокрема, затьмарено весілля спадкової принцеси Вікторії і принца Даніела.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас