"Газпром" зобов'яжуть розкривати інформацію про трубу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" зобов'яжуть розкривати інформацію про трубу

Енергетика
333
Уряд РФ опублікував стандарти розкриття інформації суб'єктами природних монополій, які надають послуги транспортування газу із трубопроводів. Відповідний документ, підписаний прем'єром Путіним, доступний на сайті кабінету міністрів, пише 8 листопада РБК daily.
За документом, "Газпром" зобов'язаний надавати дані про тарифи на послуги після транспортування газу по трубопроводах і наявності технічної можливості доступу до труби. Також доступною стане інформація про реєстрацію і реалізацію заявок від компаній на доступ до ГТС.
При цьому, зазначає видання, ФАС і ФСТ поставлено завдання протягом трьох місяців розробити і затвердити необхідні форми, терміни і періодичність розкриття інформації.
На думку віце-президента Російського газового товариства Олега Жиліна, нові правила дозволять компаніям зрозуміти умови входження в трубу. "Газпром", володіючи всією інформацією, міг встановлювати будь-які тарифи і розцінки. Тепер всі витрати будуть відомі. Природно, ці заходи зменшать вплив монополії на ринку", - зазначає Жилін.
Раніше російські незалежні виробники газу неодноразово скаржилися на "Газпром", який, на їх думку, обмежує доступ до труби.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас