Азаров агітує Австрію проти Південного потоку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров агітує Австрію проти Південного потоку

Енергетика
307
Прем'єр-міністр України Микола Азаров просить Австрію конструктивно поставитися до позиції України щодо "Південного потоку". Про це він заявив сьогодні, виступаючи на Віденському економічному форумі, на якому був присутній Федеральний канцлер Австрійської Республіки Варнер Файман.
"Ми б просили австрійську сторону - я знаю про ваші переговори з російським керівництвом - разом з тим поставитися конструктивно до нашої ідеї, до нашого підходу", - сказав М.Азаров.
Він нагадав, що 22 листопада в Брюсселі планується провести переговори про модернізацію української газотранспортної системи у форматі Україна-ЄС-Росія.
Позиція Україні, як і до переговорів, так і під час переговорів полягала і полягає в тому, що будівництво Південного і Північного потоків може призвести до скорочення майже в два рази транзиту газу через територію України по українській ГТС.
"Це для нас втрати. Це для нас дуже невигідний варіант. Ми запропонували ЄС і Росії, і я сподіваюся, що така тристороння зустріч відбудеться в найближчому майбутньому, розглянути питання про реконструкцію нашої південної мережі газопроводів з тим, щоб вкласти в двадцять разів менше коштів у модернізацію наших південних газопроводів і вийти в ту ж саму точку - місто Бургас в Болгарії з тим же самим обсягом газу, який планується направляти по системі "Південного потоку", - сказав М.Азаров.
Крім того, прем'єр-міністр України підкреслив, що між Австрією і Україною завжди були "дуже хороші" відносини.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас