АМКУ вимагає від 10 виробників м'яса птиці знизити ціни на продукцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ вимагає від 10 виробників м'яса птиці знизити ціни на продукцію

Аграрний ринок
366
Антимонопольний комітет України (АМКУ) вимагає від 10 найбільших виробників м'яса птиці знизити оптово-відпускні ціни на продукцію.
"Антимонопольний комітет України висунув офіційні вимоги 10 найбільшим виробникам і постачальникам охолодженого м'яса птиці привести оптово-відпускні ціни на продукцію до економічно обґрунтованого рівня і не допускати їх необґрунтованого підвищення", - йдеться в повідомленні комітету в понеділок.
Відповідні заходи повинні прийняти ВАТ "Миронівський хлібопродукт" (Київ), ТОВ "Комплекс Агромарс" (Київська обл.), ЗАТ "Птахокомбінат" Дніпровський "(Дніпропетровська обл.), ТОВ "Рубі Роз Агрікол Ко, Лтд." (Київська обл.), ТОВ "Курганський бройлер" (Харківська обл.), ВАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" (Волинська обл.), ТОВ СФ "Агроукрптаха" (Луганськ), ЗАТ "Ландгут Бройлер" (Донецька обл.), ТОВ "Виробничо-комерційна фірма" Варто "(Івано-Франківська обл.) та ТОВ" Птахокомплекс "Губин" (Луцьк).
Про результати виконання вимог підприємства повинні повідомити комітет у 10-денний термін.
АМКУ також зобов'язав підприємства сприяти укладенню прямих контрактів з роздрібними мережами торгівлі та уникнення необґрунтованого зростання цін за рахунок посередників.
За результатами моніторингу оптово-відпускних цін найбільших птахівничих підприємств, проведеного АМКУ, було зафіксовано, що з серпня по вересень поточного року мінімальні ціни на м'ясо птиці зросли на 4-13,1%, максимальні - на 4,2-10,97%.
У комітеті вважають: оскільки більшість виробників м'яса птиці входить до складу вертикально інтегрованих груп, їхні витрати на виробництво комбікормів для птиці мінімальні. При цьому, як наголошується в його повідомленні, ця стаття витрат є найбільшою у виробництві охолодженого м'яса птиці і досягає 85%.
На підставі аналізу цінової ситуації на ринку кукурудзи і комбікормів АМКУ встановив, що об'єктивні причини для зростання цін на м'ясо птиці на сьогодні відсутні.
Раніше АМКУ вимагав знизити ціни від найбільших молокопереробних підприємств.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас