Дворкович: Очікування окремих країн G20 щодо зростання їхніх економік завищені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дворкович: Очікування окремих країн G20 щодо зростання їхніх економік завищені

Казна та Політика
194
Очікування окремих країн щодо зростання їхніх національних економік завищені, заявив помічник президента РФ Аркадій Дворкович на прес-конференції, присвяченій саміту G20, який пройде в Сеулі 11-12 листопада.
За словами А.Дворковича, одним з питань на порядку денному майбутнього саміту буде обговорення рамкової угоди про забезпечення збалансованого та сталого економічного зростання. В даний час, за його словами, країни надали свої прогнози і плани дій. МВФ звів ці прогнози і плани і проаналізував їх. У результаті зроблено висновок, що окремі прогнози країн істотно вищі, ніж зведений, збалансований прогноз по країнах в цілому.
"Прогноз окремих країн істотно більш оптимістичний, ніж збалансований сценарій, який виходить при стикуванні цих окремих прогнозів", - зазначив він.
А.Дворкович підкреслив, що це говорить про наявність "величезних ризиків" в економіці і завищені очікування окремих урядів і центробанків щодо того, як може розвиватися кожна національна економіка. Таким чином, підкреслив він, якщо очікування не підтвердяться і темпи зростання будуть нижчими, відповідно, "набагато більше ризиків буде, пов'язаних з бюджетними дефіцитами, тому що податкові доходи будуть меншими і ситуація на борговому фінансовому ринку може виявитися гіршою, ніж очікують сьогодні уряди і центробанки деяких країн".
"Про це буде серйозна розмова", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас