Точка зору: Влада боїться продавати рекапіталізовані банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Влада боїться продавати рекапіталізовані банки

Казна та Політика
957
Чиновники не зважаться ініціювати приватизацію рекапіталізованих банків, тому що державі доведеться зафіксувати збитки на цих операціях, вважає екс-міністр фінансів Ігор Уманський.
"Я не думаю, що хтось зважиться на продаж цих банків. І я б не зважився, будучи зараз в уряді або відповідаючи за цей сегмент. З однієї простої причини - сьогодні продати ці банки за ті ж гроші, які туди були вкладені, неможливо. Жоден чиновник не підпишеться під таким рішенням, бо прекрасно розуміє, що завтра він буде давати свідчення в прокуратурі", - сказав екс-глава Мінфіну під час круглого столу: "Роль держави у фінансовому секторі: якою їй бути?", організованого Лігою фінансового розвитку за підтримки "Дзеркала тижня".
На думку фінансиста, рекапіталізовані банки не можуть стати локомотивом відновлення кредитування: цю місію на себе мають взяти учасники ринку, які стабільно працюють.
"Ідея створення поштового банку, ніш тощо вже залишилася в минулому. Напевно, повертатися до неї неправильно", - припустив експерт.
"Ті банки, в які держава увійшла, повинні бути реструктуризовані, повинні бути виведені на рівень прибутковості. Сьогодні потрібно чітко визначатися, коли і в який спосіб уряд буде з них виходити. Як бізнес, як активи ці банки державі не потрібні" , - резюмував І.Уманський.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас