Темпи зростання китайської економіки протягом майбутніх 3 - 5 років сповільняться до 7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Темпи зростання китайської економіки протягом майбутніх 3 - 5 років сповільняться до 7%

Казна та Політика
198
Темпи зростання китайської економіки протягом майбутніх 3 - 5 років можуть сповільнитися з нинішніх 10% до 7%. Такий прогноз зробив заступник керівника Центру вивчення проблем розвитку при Державній раді КНР Лю Шицзінь на круглому столі генеральних директорів китайських і зарубіжних транснаціональних корпорацій, передає Сіньхуа.
Зменшення темпів зростання, збільшення витрат і підвищення цін - три головні виклики перед Китаєм у майбутньому, відзначив Лю Шицзінь. Він попередив про підвищення цін, викликане надмірною ліквідністю, особливо після застосування в США валютної політики "кількісного послаблення".
За його словами, валютна політика США підсилить інфляційний тиск у країнах, що розвиваються, зокрема й у Китаї. Китай зазнаватиме значного імпортованого інфляційного тиску, наголосив він.
Лю Шицзінь сказав, що китайська економіка найближчими роками стикатиметься з декількома викликами і переживатиме "найзначнішу" трансформацію протягом майбутніх 5 - 10 років. В зв'язку з цим він закликав докласти більше зусиль для реструктуризації та реформування економіки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас