Лукашенко: Білорусь може обійтися без грошей ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Білорусь може обійтися без грошей ЄС

Казна та Політика
248
Білорусь не була б проблемною країною для Європейського союзу у разі її входження до цього об'єднання, заявив президент країни Олександр Лукашенко.
"Від нас у Євросоюзі проблем би не було", - сказав він в інтерв'ю польським ЗМІ, передає "Інтерфакс-Україна".
У той же час, говорячи про можливість членства Білорусі в ЄС, Лукашенко зазначив: "Нас туди ніхто не запрошував, і ми таких варіантів не прораховували".
Однак він вважає, що "ми б не гірше поляків, литовців та інших виглядали в ЄС". "У нас є багато чого з того, що потрібно в Європейському союзі", - сказав він.
За словами президента, багато країн "прийшли в ЄС, розраховуючи на величезні фінансові вливання і підтримку". "Ми навіть так не ставимо питання сьогодні, ми могли б без грошей ЄС обійтися", - підкреслив Лукашенко.
Він додав, що "нам потрібні лише рівні, конкурентні умови".
Глава держави додав, що якщо б пропозицію про входження до ЄС з'явилася, "ми б її розглядали".
Торкаючись візових процедур, які існують між Білоруссю та її сусідами - членами ЄС, Лукашенко запропонував взаємно здешевити візи. "Давайте зробимо один одному по $15", - сказав він, звертаючись до польських журналістів.
У той же час глава держави висловив розуміння, що у візовому питанні сусіди Білорусі залежні від рішень у масштабах всього ЄС. Однак президент висловив надію на те, що "ми це вирішимо".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас