Експерт: Банки будуть позбавлятися від боргів ще мінімум 2-3 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Банки будуть позбавлятися від боргів ще мінімум 2-3 роки

Казна та Політика
316
Такий прогноз робить комерційний директор ДК eCall (включає колекторське агентство Verdict) Марія Тугай. Як результат - в 2011 році одним з основних завдань банків буде продаж якомога більшого обсягу "несвіжих" боргів. На переконання експерта, це пов'язано зі збільшенням їх "віку" та терміну відпрацювання.
У наступному році з високим ступенем імовірності можна очікувати збільшення обсягів боргів, проданих банками колекторським компаніям. "На сьогоднішній день основна частина банківських боргів має вік понад 2 роки. Починаючи з кінця 2008 року вони вже були відпрацьовані як внутрішніми, так і зовнішніми структурами. Для банків це важкий тягар, від якого вони будуть позбавлятися протягом ще мінімум 2-3 років", - прогнозує експерт Verdict.
Поряд з банками більш активно співпрацювати з колекторами будуть і телекомунікаційні компанії. Сьогодні борги в телекомсфері займають менше 1% від загального обсягу боргів, що знаходяться в роботі в колекторських компаній. Але даний показник поступово зростає. Наприклад, в активі Verdict на сьогоднішній день - домовленості з 7 телекомкомпаніями, які протягом поточного року збільшували обсяги переданих боргів. "Є всі підстави стверджувати, що ця тенденція збережеться і в 2011 році", - говорить Марія Тугай. Роботи колекторам може підбавити і сфера ЖКГ: кількість боргів населення тут перевищує 8 млрд грн., І якщо не вживати ніяких заходів, ця цифра буде зростати.
За прогнозами експерта, наступного року вибір замовника колекторських послуг буде визначати не ціна (розмір комісії в основних гравців колекторського ринку практично однаковий), а ефективність роботи. "Саме за цим показником більшість банків сьогодні вибирають собі партнерів", - відзначає Тугай. Також буде спостерігатися досить сильна конкуренція в ще не розвинених сегментах ринку - в тій же сфері ЖКГ і телекомі.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас