Кабмін запропонував механізм ліквідації київських райрад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін запропонував механізм ліквідації київських райрад

Казна та Політика
284
У Верховній Раді зареєстровано законопроект про внесення змін до закону "Про столицю України - місто-герой Києв", що пропонує механізм ліквідації районних рад.
Нагадаємо, у серпні за ініціативою першого заступника голови Київської міської держадміністрації (КМДА) Олександра Попова Київрада прийняла звернення до парламенту із проханням внести зміни до вищезазначеного закону, наділивши Київраду правом приймати рішення про створення або ліквідацію райрад.
7 вересня Верховна Рада задовольнила це прохання, а 9 вересня Київрада прийняла рішення про ліквідацію райрад, повноваження депутатів яких закінчились вчора. В урядовому законопроекті, зокрема, пропонується при ліквідації райрад автоматично припиняти діяльність і районних адміністрацій.
Управління майном і фінансами територіальних общин в районах після ліквідації рад планується передати Київраді. А нову структуру і штатний розклад райадміністрацій в разі ухвалення законопроекту їх голови будуть погоджувати із головою КМДА.
Перший заступник голови парламентської фракції Партії регіонів народний депутат Михайло Чечетов вважає, що запропоновані зміни підвищать ефективність управління столичним господарством, оскільки передача управлінських функцій від районів Київраді призведе до концентрації повноважень. "У нас дуже роздута бюрократична машина", - сказав Чечетов.
Члени опозиційних фракцій Київради вважають дії влади непродуманими. На думку голови фракції БЮТ в Київраді Тетяни Меліхової, рішення про ліквідацію райрад приймалися поспішно, оскільки їх необхідно було затвердити до початку виборчої кампанії. "Це призвело, зокрема, до того, що район існує, а органу управління (райради) немає. Тепер доводиться виправляти те, що необхідно було продумати заздалегідь", - заявила Меліхова.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас