МВФ: Різке зниження ставок податків в Україні може призвести до збільшення бюджетного дефіциту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Різке зниження ставок податків в Україні може призвести до збільшення бюджетного дефіциту

Казна та Політика
402
Україні у Податковому кодексі доцільно забезпечити поступове зниження ставок податків, аби уникнути розширення бюджетного дефіциту, заявив постійний представник Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Макс Альєр під час Першого українського податкового форуму, організованого Радою незалежних бухгалтерів і аудиторів за підтримки Державної податкової адміністрації України.
"Ми підтримуємо той Податковий кодекс, який покращуватиме бізнес-середовище в Україні. Ми також підтримуємо зниження ставок податків. Але це зменшення ставок має бути поступовим. Оскільки якщо зробити це швидко, то з'явитися ризик виникнення великого дефіциту", - сказав він журналістам у четвер.
За його словами, експерти МВФ ведуть відповідний діалог з українськими чиновниками: Фонд готовий поділитися міжнародним досвідом проведення податкової реформи.
"Податкові стимул-реакції - це добре. Але вони мають бути збалансовані із завданням фінансування уряду", - додав він.
Крім того, Альєр підкреслив важливість забезпечення справедливого розподілу податкового навантаження на всі верстви українського суспільства: зниження ставок податків доцільно супроводжувати розширенням бази оподаткування.
Представник МВФ також висловив думку, що дата набуття чинності Податкового кодексу повинна стати результатом компромісу між бізнесом та урядом.
Відносно очікуваного приїзду до Києва місії МВФ Альер зазначив, що має відбутися, серед іншого, аналіз впливу Податкового кодексу на економіку і бюджет, обговорення параметрів держбюджету на 2011 рік, а також вивчення результатів програми із капіталізації банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас