НБУ вважає оптимальним перехід до режиму гнучкого валютного курсу з одночасним недопущенням різких коливань — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вважає оптимальним перехід до режиму гнучкого валютного курсу з одночасним недопущенням різких коливань

Кредит&Депозит
578
Національний банк вважає оптимальним перехід до режиму гнучкого валютного курсу з одночасним недопущенням різких коливань.
Про це Українським Новинам повідомила прес-служба НБУ.
"Відповідно до програми МВФ stand by, Україна взяла на себе зобов'язання здійснити поступовий перехід до режиму гнучкого обмінного курсу гривні... При цьому враховується необхідність запобігання різких ситуативних коливань гривні", - сказано в повідомленні. Нацбанку
У зв'язку з переходом до режиму гнучкого валютного курсу рада НБУ більше не визначає цільового рівня обмінного курсу гривні на майбутні періоди, як це було раніше.
Нацбанк водночас вважає важливим збереження прогнозованої динаміки курсу гривні.
Для забезпечення цього регулятор проводить інтервенції на міжбанківському валютному ринку, згладжуючи можливі різкі коливання курсу.
Починаючи із другої половини лютого 2010 року, як зазначає НБУ, надходження інвалюти в країну перевищує обсяги її переведення на користь нерезидентів, що призводить до домінування на міжбанку пропозиції на інвалюту над попитом.
Як повідомляло агентство, виконавчий директор НБУ Ігор Шумило прогнозує валютно-курсову стабільність до кінця 2010 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас