Тріше: Фіскальні правила ЄС не можуть захистити єврозону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Фіскальні правила ЄС не можуть захистити єврозону

Казна та Політика
359
Президент Європейського Центробанку Жан-Клод Тріше заявив, що нові бюджетно-фінансові правила, які просувають Франція і Німеччина, дуже слабкі, аби захистити єврозону, повідомляє Reuters.
Міністри фінансів ЄС в понеділок домовилися про посилення бюджетних правил блоку для запобігання майбутнім кризам державних боргів, проте угода, досягнута президентом Франції Ніколя Саркозі і канцлером Німеччини Ангелою Меркель, пом'якшила первинні пропозиції.
Тріше підкреслив, що існує велика різниця між заходами, доречними для окремих країн Європейського союзу, і заходами, що забезпечують стабільність в єврозоні, яка об'єднує 16 країн із єдиною монетарною політикою та інститутами.
ЄЦБ спочатку пропонував майже автоматичне введення санкцій проти країн з великими дефіцитами бюджетів, аж до припинення доступу до європейського фінансування і допомоги.
Пропозиції, схвалені в понеділок, передбачають введення санкцій проти порушників правил, через півроку після відповідного попередження, і більшість держав ЄС можуть заблокувати введення цих санкцій.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас