Влада Москви подала в суд на скульптора Зураба Церетелі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Москви подала в суд на скульптора Зураба Церетелі

431
Префектура Центрального адміністративного округу Москви подала до суду на скульптора Зураба Церетелі, про це повідомили в прес-службі ЦАО.
Міська влада звинувачує його у незаконній реконструкції будинку номер 34, будова 1, в Товариському провулку, що знаходиться у власності Церетелі.
Під час реконструкції площу будівлі було збільшена з 525,6 до 647,8 кв.м. Позов до Церетелі був поданий у відповідь на його позов до Департаменту житлової політики Москви. У ньому скульптор просив визнати за ним право власності на будівлю із врахуванням його площі, що збільшилася.
"Церетелі спорудив так звану "антресоль" на будівлі, її площа складає близько 200 метрів. Після він зажадав, аби префектура ввела її в експлуатацію. Ми відмовилися. Тоді він подав до суду", - розповів представник прес-служби.
Як повідомило виданню Life News неназване джерело в Таганському суді, у зв'язку з подачею позову префектурою ЦАО засідання за позовом Церетелі було відкладене. Воно повинне відбутися 29 жовтня.
Реконструкція в будівлі в Товариському провулку була проведена в 2007 році. За даними сайту "ГдеЭтотДом.Ру", будинок номер 34 в Товариському провулку - це двоповерховий житловий будинок, побудований у 1917 році.
Це не перший випадок за місяць, коли Церетелі звинувачують в незаконному будівництві в Москві. Зокрема, близько тижня тому стало відомо, що громадський рух "Архнадзор" звинуватив скульптора в незаконній реставрації маєтку Платона Зубова на території філії Московського музею сучасного мистецтва в Пресненському районі.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас