Раді пропонують заборонити підвищувати пенсійний вік для жінок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді пропонують заборонити підвищувати пенсійний вік для жінок

Казна та Політика
251
Депутати Верховної Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Олександр Сочка і Андрій Павловський і депутат Ради від фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Владимир Вязівський пропонують парламенту ввести мораторій до 1 січня 2030 року на підвищення пенсійного віку для жінок, на підвищення мінімального стажу роботи і страхового стажу.
Про це говориться у законопроекті №7275, зареєстрованому в Раді 21 жовтня.
Зокрема, законопроектом пропонується ввести мораторій на підвищення віку, починаючи з якого жінки мають право на призначення пенсії за віком.
Крім того, проект закону передбачає введення мораторію на підвищення мінімального стажу роботи і мінімального страхового стажу для жінок і чоловіків, необхідних для призначення всіх видів пенсій.
Законопроект також передбачає введення мораторію на зменшення величини оцінки одного року страхового стажу (у відсотках), яка застосовується з 1 жовтня 2008 року при нарахуванні пенсії.
В записці пояснення автори зазначають, що підвищення пенсійного віку, за підрахунками фахівців, матиме незначний ефект - в 2011 році економічний ефект не перевищить 2 мільярди гривень, що складає лише 3% від очікуваного дефіциту Пенсійного фонду.
При цьому депутати підкреслюють, що прийняття цього проекту закону сприятиме встановленню соціальної справедливості у сфері трудових відносин.
Нагадаємо, 22 вересня Рада відхилила два законопроекти, ініційовані депутатами від БЮТ, якими пропонувалося ввести мораторій до 1 січня 2020 року на підвищення пенсійного віку для жінок.
Україна зобов'язалася перед Міжнародним валютним фондом поступово підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас