Точка зору: Одна з головних проблем страхового ринку України - його розрізненість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Одна з головних проблем страхового ринку України - його розрізненість

339
Одна із основних проблем страхового ринку України його розрізненість, вважає директор представництва Oakeshott Insurance Consultants (Великобританія) в Україні Тетяна Бабко.
"В Росії він представлений одним об'єднанням страховиків, яке має авторитет, як в органів влади, так і у страховиків та їх клієнтів. У нас три об'єднання. Одне з яких представляє інтереси крупних компаній, в яких теж є проблеми, намагається всіма силами знищити середніх страховиків, зокрема, шляхом дії через Держфінпослуг, пропонуючи в розробці показників оцінки діяльності страховиків за основу брати ті які вигідні великим компаніям", - сказала вона журналістам у середу.
Така ситуація негативно позначається на іміджі українського страхового ринку.
За її словами, в Англії працює більше тисячі страхових компаній. Головним критерієм їх діяльності є наявність ліцензії. Якщо регулятор дав ліцензію, то, значить, компанії можна довіряти, розповіла вона.
Ще однією проблемою Українського ринку, на думку представника міжнародного брокера, є відношення до нього його регулятора. "Ви чули, аби Нацбанк негативно відзивався про банківський ринок або Комісія з цінних паперів про фондовий? Чому ж Держфінпослуг весь час лає страховий ринок, адже саме від позиції регулятора формується ставлення до нього", - підкреслила вона.
Ще одним "мінусом" вітчизняного страхового ринку в очах зарубіжних партнерів є різкі зміни правил роботи на ньому. "Українські компанії повинні об'єднатися і виступити з єдиною пропозицією до регулятора не робити в період кризи жорстких рухів із посилення ринку", - зазначила вона.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас