Британських водіїв оштрафували на сотні тисяч фунтів за стояння у заторах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британських водіїв оштрафували на сотні тисяч фунтів за стояння у заторах

1218
Камера, розташована на півдні Лондона, за півроку зафіксувала більше десяти тисяч правопорушень на суму 520 тис фунтів стерлінгів, частину якої заплатять і водії, що стояли у заторах.
Як повідомляє газета The Daily Telegraph, камеру, встановлену на швидкісній трасі усередині міста, на якій автомобілю забороняється зупинятися більш ніж на п'ять секунд, місцеві жителі прозвали "скарбничкою". В разі, якщо водій зупиниться на "червоному маршруті" на якийсь час більш вказаного, камера автоматично виписує штраф у розмірі 60 фунтів стерлінгів, який подвоюється, якщо власник авто не оплачує штраф негайно.
Крім цього, видання повідомляє, що кількість виписаних штрафів з січня по липень цього року, значно зросла в лютому-березні. Так, якщо в січні камера зафіксувала 640 тривалих зупинок, то в березні - 2153.
Як повідомляється, причиною різкого зростання кількості штрафів став початок ремонту основної магістралі, що сполучає південь і центр Лондона, внаслідок чого місцеві жителі були змушені їздити по "червоному маршруту", де від великого напливу машин і утворювались затори.
Між тим, посилаючись на слова лондонських водіїв, газета пише, що автомобілісти вважають, що порушувати правила їм доводиться не за власною волею і вимагають відмінити штрафи на "червоних маршрутах".
В свою чергу, міська влада робити цього не має наміру, оскільки сподіваються зберегти швидкісні магістралі в місті. Крім того, тим, хто не згоден із виписаним штрафом, запропонували звернутися до лондонського Департаменту транспорту зі скаргою.
Нагадаємо, як повідомлялося раніше, за даними британській компанії Accident Exchange, у Великобританії щорічно відбувається близько 700 тис ДТП при спробі водіїв припаркувати своє авто.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас