Врожай рису у Таїланді може зменшитись на 20% через повінь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Врожай рису у Таїланді може зменшитись на 20% через повінь

106
Найбільший світовий експортер рису - Таїланд, може зменшити основний урожай рису на 20% через повінь, прогнозує Асоціація виробників рису Таїланду.
"Урожай рису може зменшитись на 15-20% у порівнянні з минулим роком, до менш ніж 20 млн тонн", - заявив віце-президент асоціації Банджонг Тунджітваттанакун в інтерв'ю агентству Bloomberg.
В минулому році основний урожай склав 23,3 млн тонн.
Зливи у Таїланді не припиняються з 11 жовтня, повінь почалася 16 жовтня дня в провінції Накхонратчасима (інша назва - Корат). В понеділок в районі Пакчонг сталось сходження водяного потоку при прориві іригаційної греблі і розливі гірського водосховища. На даний момент від повені постраждали найбільші плантації рису в 17 центральних, північних і північно-східних провінціях Таїланду, під загрозою виявилася столиця країни Бангкок.
Таїландський рис, ціни на який використовуються в Азії як еталонний показник, подорожчав на 11% з мінімуму цього року, досягнутого в липні, і 6 жовтня досяг $150 за тонну.
Неочищений рис на торгах у Чикаго подорожчав на електронних торгах у середу на 0,3%, до $13,945 за фунт.
За оцінками аналітиків, дефіцит постачань рису із Таїланду може призвести до зростання цін на $20-30 за тонну, при цьому пік буде досягнутий на початку листопада.
У Таїланді отримують по два урожаї рису на рік: основний, який збирають наприкінця жовтня по квітень, приносить близько 75% від загального обсягу вирощеного у країні рису.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас