ЄС відмовився від претензій до Франції із депортації циган — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС відмовився від претензій до Франції із депортації циган

501
Єврокомісія (ЄК) офіційно відмовилася від початку процедури "запобігання порушенням" відносно Франції через масову висилку циганів із країни. Про це заявила єврокомісар Вівіан Редінг. За її словами, "розбіжності зняті завдяки отриманню гарантій Парижа із внесення змін до національного законодавства".
Таким чином, скандал довкола видворення румунських та болгарських циган із Франції , де-факто закінчився на користь Парижа.
Нагадаємо, 29 вересня Єврокомісія прийняла рішення організувати розгляд відносно Франції через порушення норм ЄС при депортації циганів. Як заявила тоді Редінг, Франція при висилці циганів не виконала дії, які передбачені директивою ЄС від 2004 року, що стосується вільного пересування європейських громадян територією країн європейського співтовариства.
На практиці "процедура ліквідації порушень" не містить жодних штрафних санкцій проти держави, зазначає ИТАР-ТАСС. Вона полягає в спільному визначенні урядом країни і Єврокомісією плану дій з виправлення будь-яких порушень європейського законодавства. Лише в разі, якщо держава і Єврокомісія розійдуться в оцінках тих дій, яких вимагає європейське законодавство, справа може бути передана до Європейського суду юстиції. Якщо він прийме рішення в користь ЄК, на країну-порушника буде накладено штраф.
Французький лідер Ніколя Саркозі вже заявив, що рішення Єврокомісії про припинення розглядів проти Франції було "логічним і обґрунтованим".
За словами президента Франції, рішення Європейської комісії абсолютно правильне, оскільки "жодної дискримінації відносно циганів не було".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас