З 1 квітня країни-члени ЄС вказуватимуть причину відмови у візі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 квітня країни-члени ЄС вказуватимуть причину відмови у візі

Казна та Політика
498
З 1 квітня наступного року вводиться механізм регулювання на національному рівні обов'язкової вказівки причин відмови видати візу. Про це на прес-конференції повідомив директор Департаменту консульської служби Андрій Олефіров.
"Згідно з візовим кодексом, який набрав чинності з 1 квітня цього року, передбачена вимога до всіх країн-членів Шенгенської Конвенції з першого квітня наступного року в обов'язковому порядку ввести механізм, який би регулював на національному рівні обов'язкове повідомлення заявника, чому було відмовлено в оформленні візи і право заявника, що клопоче про отримання візи на апеляцію", - відзначив А.Олефіров.
За його словами, на даний момент країни-члени ЄС розглядають два варіанти подачі апеляції. Перший - це представлення скарги на посольство через МЗС відповідної країни, другий - оскарження у відповідному суді столиці держави.
"Чекаємо від цього позитиву, оскільки громадян не стільки обурює сам факт відмови у видачі віз, а в деяких випадках більше невказування причин", - додав він.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас