Парламент України не підтримав постанову про подачу заявки на членство у ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент України не підтримав постанову про подачу заявки на членство у ЄС

421
Верховна Рада відмовилася підтримати постанову про подачу заявки на членство в Європейському Союзі.
За прийняття проекту постанови про подачу заявки на членство в ЄС, автором якого є член фракції "НУ-НС" Микола Катеринчук, проголосували на засіданні в середу в першому читанні 61 народний депутат із 302 зареєстрованих у залі.
Автор проект постанови пропонував вказати в документі, що європейська інтеграція, динамічний розвиток і поглиблення стосунків між Україною і ЄС, аж до отримання повноправного членства в ЄС, є пріоритетним напрямом зовнішньої політики України.
В проекті також пропонувалося зобов'язати президента України організувати керівництво зовнішньополітичної діяльності держави з метою швидкої подачі заявки на членство в ЄС в терміни, визначені Міністерством закордонних справ і ЄС.
Також пропонувалося доручити голові Верховної Ради внести пропозицію відносно визнання невідкладними законопроектів, прийняття яких необхідне для прискорення переговорного процесу "із створення поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною і ЄС і підписання угоди про Асоціацію між Україною і ЄС".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас