КМДА: Київ перехопив оперативний контроль в "Київенергохолдингу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: Київ перехопив оперативний контроль в "Київенергохолдингу"

Фондовий ринок
369
Територіальна громада Києва в особі управління комунальної власності Київської міської державної адміністрації (КМДА) отримала оперативне управління і контроль над ЗАТ "Компанія "Київенергохолдинг" шляхом обрання нового керівного складу товариства, повідомила прес-служба КМДА у вівторок увечері.
"Територіальна громада столиці володіє 61% акцій акціонерного товариства. Шляхом обрання нового керівного органу АТ "Київенергохолдинг" київська громада отримала оперативне управління і контроль над акціонерним товариством", - йдеться в повідомленні прес-служби.
За її даними, збори акціонерів "Київенергохолдинг", які було ініційовано Київрадою на 5 жовтня, відбулися навіть "незважаючи на саботаж з боку реєстратора". При цьому всі винесені на порядок денний питання були прийняті.
В той же час прес-служба не уточнює, які кадрові зміни сталися в керівництві компанії.
До порядку денного зборів акціонерів "Київенергохолдинг" також входили питання про дематеріалізацію акцій товариства і вибір депозитарію і охоронця для обслуговування випуску акцій в бездокументній формі. Крім того, порядок денний містив питання про розірвання договору на ведення реєстру акцій ЗАТ з ТОВ "Міжрегіональний незалежний реєстратор".
ЗАТ "Компанія "Київенергохолдинг" створена в квітні 2006 року на виконання рішення Київради, прийнятого в середині 2004 року. Його засновниками виступили столична влада в особі ГУ комунальної власності КМДА (61% акцій), а також компанії Densec Limited (20% акцій) і Zarova Limited (обидві - Кіпр, 19% акцій).
Київрада як оплату акцій нової компанії внесла до її статутного капіталу 67% акцій ВАТ "Київводоканал", 60%+1 акцію ВАТ "Київгаз" і 12,73% акцій ВАТ "Київенерго", а Zarova і Densec сплатили акції "Київенергохолдингу" грошовими коштами.
Як повідомлялося, Держкомісія з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) України припинила на шість місяців внесення змін до реєстрів власників і в систему депозитарного обліку цінних паперів, випущених ВАТ "Київводоканал" і ВАТ "Київгаз". Призупинення обігу акцій з 6 серпня поточного року виконується згідно з розпорядженням Генеральної прокуратури України від 5 серпня 2010 року.
Згідно з позовами Генпрокуратури, поданими до Господарського суду Києва і Печерського районного суду Києва в кінці серпня-початку вересня 2010 року і оприлюдненими в Єдиному державному реєстрі судових рішень, Київ продав належні територіальній громаді пакети акцій ВАТ "Київводоканал" (25,464%) і "Київгаз" (28,46%) компанії ТОВ "ФК "Новий регіон".
В "Київенергохолдинг", що є мажоритарним акціонером ВАТ "Київгаз" і АК "Київводоканал", до останнього часу не мали в своєму розпорядженні інформації про зміну власника муніципальних пакетів акцій цих компаній. За словами голови правління "Київенергохолдингу" Юрія Бондаря, компанія не купувала і не продавала акцій "Київгазу", і документальних підтверджень зміни власника не отримувала.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас