Експерти: Бензин дорожчатиме — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Бензин дорожчатиме

Енергетика
934
Вчора в Києві на деяких заправках літр найпопулярнішого 95-го бензину вже подорожчав на 5 копійок, пише "Комсомольська правда в Україні".
Основними чинниками, які сприятимуть подальшому зростанню цін, на думку експертів компанії НТЦ "Психея", є ослаблення долара і, у зв'язку з цим, подорожчання нафти на світових ринках. А також високі офіційні ціни українських НПЗ, перерахунок яких на роздріб дав би підйом роздрібних цін на 6 відсотків, або 50 копійок для бензину марки А-95.
Правда, стримати це зростання може те, що деякі українські компанії завозять імпортне паливо без сплати митних зборів. За словами директора "Консалтингової групи А-95" Сергія Куюна, якби всіма імпортерами сплачувалися всі митні збори, то роздрібні ціни на 95-й бензин були б на 30-40 копійок вищими від теперішніх.
Антимонопольний комітет вже почав боротися з цінами на ринку і рекомендував 13 основним операторам утриматися від підвищення цін. Не виключено, що заправки вважатимуть за краще зменшити свій прибуток, аби не сваритися з відомством.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас