Банку "Надра" залишилося реструктуризувати борг перед ДІУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банку "Надра" залишилося реструктуризувати борг перед ДІУ

Казна та Політика
1058
Проблемний банк "Надра" (Київ) зміг реструктуризувати борги перед зовнішніми кредиторами, а в державному секторі банку залишилося домовитися про реструктуризацію зобов'язань перед Державною іпотечною установою (ДІУ), йдеться в оприлюдненому днями проспекті емісії єврооблігацій України.
Як відзначила агентству "Інтерфакс-Україна" тимчасовий адміністратор банку Валентина Жуковська, зовнішнім кредиторам банк приділяв особливу увагу, оскільки домовлятися з ними було складніше.
"Вони дальші від нашої ситуації і не так, якоюсь мірою, підтримували банк", - пояснила вона.
За її словами, внутрішні кредитори, у тому числі і корпоративний сектор, що реструктуризували борг, з дуже великою лояльністю і розумінням поставилися до ситуації, в якій опинився банк. Корпоративний сектор реструктуризував борг.
"Ми приділяємо цьому (врегулюванню боргу ДІУ) увагу, у нас дрібниць немає, ми всім займаємося. Але ми не розглядаємо його як нерозв'язне завдання. Конструктивність з їхнього боку (ДІУ) дуже висока", - повідомила Жуковська.
Вона уточнила, що банк винен ДІУ близько 760 млн грн.
Як повідомлялося, експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків у травні 2010 року рекомендувала провести рекапіталізацію банку "Надра" за рахунок внесення з боку уряду України і приватного інвестора по 5 млрд грн. з кожною за умови реструктуризації зовнішньої заборгованості кредитно-фінансової установи.
Співвласник газового трейдера RosUkrEnergo (Швейцарія), власник Group DF (Австрія) український бізнесмен Дмитро Фірташ в травні заявив, що готовий вкласти в банк "Надра" 5 млрд грн. на паритетних началах з державою.
Чергове засідання експертно-аналітичної ради очікується найближчим часом, оскільки вирішення долі цього банку є одним з умов продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом.
Фірташ днями провів неформальні зустрічі з представниками МВФ і Світового банку, на яких намагався переконати міжнародні фінансові організації, що сумніваються в доцільності участі держави в капіталізації банку, в серйозності своїх намірах щодо виведення "Надра" із складного фінансового становища.
Згідно з даними Нацбанку України , на 1 липня 2010 року за розміром загальних активів банк "Надра" займав 11-е місце (22,852 млрд грн.) серед 176 діючих фінустанов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас