У Львові прийняли нічний сухий закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Львові прийняли нічний сухий закон

Казна та Політика
480
На наступному тижні у Львові набере чинності нічний "сухий закон". Продаж алкоголю, зокрема пива, в стаціонарних магазинах і кіосках буде заборонено з 22.00 до 10.00. Заборона не торкнеться лише ресторанів.
Спочатку проект рішення передбачав заборону на торгівлю алкоголем з 23.00 до 7.00, проте міському голові Львова цього виявилося замало. "Я не розумію логіки, навіщо купувати алкоголь так рано? Невже у людей із 7 годин є час вживати алкоголь? Добрі справи не робляться під впливом алкоголю
Як повідомляє ЗІК, адміністративне покарання для порушників передбачає штраф до 6800 грн.
Директор департаменту економічної політики Львівської міськради Ірина Кулінич пояснила, що мерія не вперше ставить це питання. Зокрема, торік був обмежений продаж алкоголю біля шкіл. Проте органи прокуратури відмінили обмеження. Згодом було рішення про обмеження продажу алкоголю біля учбових корпусів "Львівської політехніки", і знову прокуратура і Антимонопольний комітет оскаржили це рішення.
Зараз до мерії надходить багато скарг від жителів, чий спокій порушують п'яні люди. Начальник міліції міста Львова підтримав прийняте рішення, заявивши, що рівень злочинності в місті і так виріс на 38%, у тому числі за рахунок злочинів у стані алкогольного сп'яніння.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас