Хорошковський купив "95 Квартал" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський купив "95 Квартал"

Фондовий ринок
14782
Близькі до глави СБУ Валерія Хорошковського компанії стали власниками "Студія "Квартал-95". У Держкомстаті надали офіційну інформацію про засновників ТОВ "Студія "Квартал-95". Виявилось, що в лютому 2009 року їх склад радикально змінився.
Головним засновником в ТОВ "Студія "Квартал-95" (за даними, отриманими неофіційно, понад 99% статутного фонду) став кіпрський офшор Art fox studios limited, зареєстрований за адресою Аджіоу Павлоу, буд. 15, Ледра хауз, м. Ажіос Андреаз. За цією ж адресою прописаний інший офшор - Mindon holdihgs limited. У рішенні Нацради по радіо і ТБ від 2007 року, яким групі "Інтер" Хорошковського дозволили купити телеканал у "регіонала" Едуарда Прутника, кіпрський Mindon значиться одним з нових власників НТН.
До речі, той же офшор Art fox studios limited є і єдиним засновником кіновиробничої компанії ТОВ "Кінокварталу", зареєстрованої в 2008 році.
Наблизив "Квартал-95" до персони Хорошковського і інший новий співвласник ТОВ "Студія "Квартал-95" Ярослав Порохняк. Він відомий і як начальник юридичного відділу "Укрсоцбанку" (коли банком володів Хорошковський), і як співзасновник "Союз-Віктану" (коли його контролював Хорошковський) і нарешті як співзасновник меблевої компанії "Меркс". Разом з Валерієм Хорошковським особисто.
Зараз Порохняк є віце-президентом U.A. Inter Media Group.
Як відомо, власниками "Кварталу" були сценаристи брати Шефіри і Володимир Зеленський. Тепер брати Шефіри вичищені із складу власників ТОВ "Студія "Квартал-95". Володимир Зеленський залишився, але з мізерним відсотком - 0,01%.
В прес-службі "Кварталу", відповідаючи на запит ТК про причини зміни власника в 2009 році, вважали за краще ухилитися від відповіді і обмежитися формулюванням: "Яких-небудь змін, що впливають на діяльність "Кварталу, - 95", не відбувалося. Керівний склад компанії не мінявся з моменту її заснування".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас