Держмитслужба: До України везуть цукор з Угорщини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держмитслужба: До України везуть цукор з Угорщини

Аграрний ринок
887
Аналіз результатів діяльності підрозділів Виноградовської митниці однозначно вказує на стійку тенденцію переміщення до України через пункти пропуску на українсько-угорській ділянці державного кордону цукру. Про це повідомили в прес-службі ДМСУ. З початку 2010 року відкрито 38 справ про порушення митних правил, по яких вилучено понад 1,5 тонни цукру, зате протягом 2009 р. - лише одну.
Формування вказаної тенденції зумовлене зростанням в нашій державі цін на цукор, внаслідок чого даний харчовий продукт в Угорщині коштує в 1,5-2 рази дешевше, ніж в Україні. Такою ціновою різницею і намагаються скористатися деякі винахідливі особи.
В той же час, чинним законодавством України чітко регламентовані порядок і норми переміщення до України товарів і предметів. Громадянам дозволяється ввозити на митну територію України без письмового декларування з розрахунку на одну людину:
- Горілчані вироби - 1 л, вино - 2 л, пиво - 5 л, тютюнові вироби - 200 г;
- Продукти харчування на суму до 50 євро, що ввозяться:
- В упаковці виробника - в кількості 1 упаковка кожного найменування;
- Без упаковки - в кількості 2 кг кожного найменування;
- Як неділимий продукт, готовий до безпосереднього вживання, в кількості 1 одиниця кожного найменування.
Якщо особа ввозить до України продукти харчування із прихованням від митного контролю або з порушенням порядку проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, або здійснює інші дії, що порушують встановлений порядок переміщення через митний кордон товарів і предметів, особовим складом митних органів здійснюється документування таких фактів, а безпосередні предмети правопорушень (наприклад, цукор) підлягають вилученню.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас