Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом виділення заповідних земель у Массандрі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом виділення заповідних земель у Массандрі

Кримінал
264
Сімферопольський міжрайонний природоохоронний прокурор порушив кримінальну справу за фактом незаконного узгодження виділення на території Массандрівської селищної ради 4 земельних ділянок загальною площею 0,4 га, що входять до складу заповідних земель.
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим.
"Під слідством виявились особи Управління екоінспекції, які дозволили вилучення земельних ділянок. Їх дії, якими заподіяний збиток на суму понад 900 тисяч гривень, кваліфіковані прокуратурою за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України як службова недбалість", - зазначили в прес-службі.
Ведеться слідство.
В прес-службі кримської прокуратури нагадали, що раніше відносно працівників контролюючого органу вже порушувалася кримінальна справа за незаконне узгодження виділення 7 земельних ділянок на території Лівадійської селищної ради в межах Ялтинського гірничо-лісового заповідника, внаслідок чого державі був завдано збитку на суму 1,1 млн грн.
"Перевірки дотримання вимог земельного законодавства в автономії продовжуються", - наголошується в повідомленні.
Як зазначалось раніше, протягом 2008-2010 років Прокуратура Криму оскаржила 20 рішень місцевої влади про вилучення в державного виноробницького підприємства Лівадія (Південний берег Криму) землі загальною площею 50,4 га, призначеної для розвитку виноробства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас