ЄС може розпочати імпорт газу з Ізраїлю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС може розпочати імпорт газу з Ізраїлю

Енергетика
342
Ізраїль розглядає можливість будівництва підводного газопроводу для експорту природного газу до Європи через Грецію.
За словами джерел, які цитує служба новин Globes business, ідея була висунута на зустрічі прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху з прем'єр-міністром Греції Джорджем Папандеру минулого тижня.
Туреччина, країна, яка колись вважалася природним партнером Ізраїлю, і конкурувала з Грецією, не розглядається в рамках проекту. Анкара під керівництвом промусульманського уряду все більше дистанціюється від єврейської держави після операції "Литий свинець", антитерористичної війни проти ватажків ХАМАСа взимку 2008-2009 років.
Кілька гігантських родовищ природного газу було відкрито уздовж середземноморського узбережжя Ізраїлю за останні декілька років. Серед них є родовище Левіафан, яке, ймовірно, матиме досить газу, аби задовольнити потреби Ізраїлю протягом наступних 60 років, при нинішніх прогнозах попиту.
Родовище відноситься до конгломерату, до якого входять Noble Energy, Avner Oil and Gas LP, Delek Drilling LP і Ratio Oil Exploration LP.
В червні Noble Energy оголосила, що в ході сейсмічного обстеження було встановлено, що з високою вірогідністю вчені відкриють до 16 трильйонів кубічних футів (453 млрд кубометрів) природного газу в родовищі.
Нагадаємо, раніше також було відкрито родовище Тамар біля Хайфи, якого вистачить для забезпечення потреб Ізраїлю в крайньому випадку на 30 років. Володіють родовищем Noble Energy і Delek, спільно з Isramco Ltd. і Dor Alon Energy Exploration Ltd.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас