Росія частково зняла заборону на експорт зерна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія частково зняла заборону на експорт зерна

Аграрний ринок
343
Російський уряд частково зняв заборону на експорт зерна, введену з 15 серпня по 31 грудня 2010 року, дозволивши вивозити зернові в рамках реалізації міжнародних договорів РФ, для надання гуманітарної допомоги і ще у кількох випадках.
Як виходить з постанови уряду від 30 серпня, вносяться зміни до постанови уряду від 5 серпня, якою і було введено ембарго на експорт зерна.
Також заборона на експорт пшениці і меслину, ячменю, жита, кукурудзи і борошна не поширяться, згідно із новим документом, в разі вивезення цих продуктів як запасів відповідно до митного законодавства Митного союзу.
За новою постановою, зернові можна вивозити до Калінінградської області і з її території на іншу частину Росії.
Як повідомляється, при цьому дозволено вивезення зерна і борошна, призначених для забезпечення діяльності військових формувань РФ, що знаходяться на територіях іноземних держав; російських організацій, розташованих в місті Байконурі (Казахстан) і на території комплексу Байконура; а також - для офіційного користування дипломатичними представництвами, консульськими установами і іншими представництвами РФ за кордоном, і "для службового користування".
Разом з цим, зерно може вивозитися з РФ для ліквідації наслідків аварій і катастроф, стихійних лих, "у тому числі для надання міжнародної гуманітарної допомоги", - говориться в документі.
Варто також зазначити, що сільгосппродукти можна вивозити і для забезпечення діяльності російських і зафрахтованих російськими особами судів, що здійснюють рибальство і науково-дослідні роботи за межами територіального моря РФ, а також діяльності організацій РФ на архіпелазі Шпіцберген.
"Постанова поширюється на правовідносини, що виникли з 15 серпня 2010 року", - уточнюється в документі.
Нагадаємо, що через посуху і, як наслідок, скорочення прогнозу з урожаю зерна в РФ, уряд Росії ввів тимчасову заборону на експорт зерна і борошна.
Як повідомлялося, в минулому сільськогосподарському сезоні (з липня 2009 року по липень 2010 року) Росія експортувала 21,4 мільйона тонн зерна, а з початку нового сезону було відвантажено приблизно три мільйони тонн зерна.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас