У Британії обсяги іпотечного кредитування впали на 83% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Британії обсяги іпотечного кредитування впали на 83%

Кредит&Депозит
469
Обсяги іпотечного кредитування у Великобританії впали в липні, в порівнянні з попереднім місяцем, на 83% - до найнижчого за чотири місяці рівня, підсиливши побоювання експертів, що тяжкі кредитні умови перешкодять майбутньому зростанню ринку.
Такі дані повідомив Англійський банк, пише газета The Telegraph.
Як вказує видання, обсяги кредитування впали в липні до 86 мільйонів фунтів стерлінгів в порівнянні з 518 мільйонами в червні - при тому, що економісти прогнозували обсяги в 700 мільйонів фунтів стерлінгів.
"Нові дані підтверджують, що ринок рухається до подвійного падіння, з млявим іпотечним кредитуванням, дуже невеликою кількістю надання кредитів", - наводяться в матеріалі слова старшого консультанта з економіки Ernst & Young Ендрю Гудвіна.
Водночас, зазначає газета, в липні в Британії сталося несподіване збільшення кількості виданих кредитів - ключовий показник активності на ринку житла. Проте ця цифра все ще залишається більш ніж удвічі нижчою за показник, зафіксований за часів буму і на 20% нижче за індикатор листопада, - пікове значення за 21 місяць.
Тим не менше, говориться в матеріалі, попри незначне зростання кількості виданих іпотечних кредитів і несподіване поліпшення споживчих настроїв, економісти стверджують, що цього недостатньо, аби зупинити ослаблення ринку житла, що продовжується в країні.
Як повідомлялося раніше, за червень, за даним Ради іпотечних кредиторів Великобританії, в країні було видано іпотечних кредитів на загальну суму £13,1 млрд, що на 15% більше, ніж в травні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас