Турчинов відхрестився від "розпродажу" газу задешево — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов відхрестився від "розпродажу" газу задешево

Енергетика
429
Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов в коментарі агентству УНІАН заявив, що готовий відповідати за будь-яких свої дії на посаді першого віце-прем'єра в уряді Юлії Тимошенко.
Нагадаємо, сьогодні газета "Дело" оприлюднила інформацію про те, що колишнього першого віце-прем'єра Олександра Турчинова можуть притягнути до відповідальності за спробу продати через Держкомрезерв газ за заниженою ціною. Генеральна прокуратура вже порушила кримінальну справу за фактом незаконного продажу Держкомрезервом природного газу приватним структурам.
"Я готовий відповідати за будь-яких свої дії на посаді в уряді, тому що мені за них не соромно - я чесно працював на державу. Що стосується останніх фальшивок (матеріалів в пресі) то вони викликають як мінімум здивування, тому що злочинне рішення відносно реалізації газу, який знаходився в Держрезерві, було прийняте Кабінетом міністрів України, який очолював Янукович. Так, 27 липня 2007 рішенням N974/7 "Про внесення змін до номенклатури" газ був розброньований і виведений з номенклатури Держрезерву. Метою цього рішення була реалізація газу для бізнес-структур з оточення Януковича. Без дозволу нового уряду Держрезерв провів аукціон і реалізував газ. Коли нам стало про це відомо, ми заборонили відпускати газ відповідно до цієї злочинної схеми. Лише на початку 2010 року цей газ був списаний відповідно до судового рішення".
Турчинов, також зазначив, що "пан Синьковський, який проходить у цій справі, теж був призначений на посаду заступника Держкомрезерву саме паном Януковичем".
Тому, заявив Турчинов він підтримує розслідування цієї справи, але має "великі сумніви, що ті, хто ініціював і приймав постанову N974/7, понесуть за це відповідальність". "Чекатиму нових провокацій, компрометації і звинувачень, не зупиняючи роботу в опозиції", - заявив колишній перший віце-прем'єр.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас