Україна звернеться до Китаю за кредитом на оснащення невідкладної допомоги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна звернеться до Китаю за кредитом на оснащення невідкладної допомоги

Кредит&Депозит
424
Уряд України розглядає питання отримання довгострокового пільгового кредиту від Китайської Народної Республіки для закупівлі трьох тисяч автомобілів швидкої допомоги, заявив директор Департаменту розвитку медичної допомоги Мінздорову України Микола Хобзей в інтерв'ю виданню "Медичний світ".
Як повідомляє Міністерство, Хобзей підкреслив, що з метою надання якісної невідкладної допомоги населенню і у зв'язку з підготовкою до Євро-2012, станції швидкої меддопомоги потрібно забезпечити новими автомобілями, якісним зв'язком і спецодягом для працівників.
За підрахунками Міністерства на придбання автомобілів, які відповідатимуть національному стандарту, затвердженому 1 жовтня 2009 року, необхідно виділити близько 1,7 млрд грн. Так, авто типу А займатимуться лише транспортуванням пацієнтів, В - транспортуванням і наданням меддопомоги, З - транспортуванням, наданням допомоги і реанімаційними заходами.
"За міжнародними стандартами, санітарні машини обслуговуватимуть радіус до 40 км. Тут виникає питання якості зв'язку. Ми звернулися до уряду відносно виділення відповідних частот, а також забезпечення сучасними цифровими засобами зв'язку спеціалізованих радіоцентрів і бригад екстреної меддопомоги... Якщо уряд піде назустріч і виділить одну частоту для системи екстреної допомоги, вона застосовуватиметься з частотами європейських систем невідкладної допомоги, а також з частотами інших вітчизняних екстрених служб - і МВС, і МНС." - повідомив Хобзей.
Між тим, за попередніми підрахунками, вартість засобів зв'язку складе майже 42 млн.грн.
За словами директора Департаменту, великих коштів для створення єдиної системи екстреної меддопомоги не потрібно, оскільки всі необхідні засоби є - їх просто потрібно організувати у вертикально-інтегровану систему, яка матиме горизонтальну систему зв'язку.
Крім того, Хобзей зазначив, що глава Мінздорову, Зиновій Митник видав указ, згідно з яким весь персонал станцій швидкої допомоги буде забезпечений новим спецодягом вітчизняного виробництва (літніми і зимовим варіантами). Комплект одягу для одного працівника обійдеться державі в 1800 грн.
Нагадаємо, раніше Митник заявляв, що за статистикою Міністерства економіки, на обслуговуванні системи охорони здоров'я знаходиться 58 мільйонів осіб, тоді як чисельність населення України доки не перевищує 45 мільйонів.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас