Експерт: У 2011 році Україна може зіткнутись із загрозою дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У 2011 році Україна може зіткнутись із загрозою дефолту

Казна та Політика
2889
У випадку відсутності системних реформ у сфері пенсій, ЖКГ, податків, а також зниження бюджетного дефіциту, в 2011 році Україна може зіткнутися із загрозою дефолту, вважає провідний експерт Центру соціально-економічних досліджень "CASE-Україна" Володимир Дубровський.
"Корень зла тут - в дефіциті держбюджету, який треба чимось покривати, а не збільшувати", - підкреслив експерт.
Він вважає, що єдиним реальним виходом з ситуації, що склалася, є проведення системних реформ, зокрема - в податковому секторі, які знизять повноваження ДПАУ і зроблять надходження податків системним, а не в ручному режимі. "Тоді і податків надходитиме більше, адже бізнес готовий платити, якщо йому не викручувати руки", - зазначив Володимир Дубровський.
При цьому він вважає, що отримання кредиту МВФ в поточних умовах - це менше із зол, яке могло статися з Україною. "МВФ не лише може контролювати виконання зобов'язань, узятих на себе країною-одержувачем кредиту. Він також є свого роду "козлом відбувайлом", на якого уряд може кивати при проведенні непопулярних реформ. Мовляв, це не ми, а Фонд вимагає таких заходів", - сказав аналітик.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас