Держкомпідприємництва звинувачує місцеву владу у створенні перешкод для розвитку бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомпідприємництва звинувачує місцеву владу у створенні перешкод для розвитку бізнесу

Казна та Політика
216
Державний комітет з питань регуляторної політики і підприємництва перевірив діяльність Київської, Черкаської, Івано-Франківської облдержадміністрацій і Київської міськдержадміністрації із дотримання законодавства з розвитку бізнесу і виявив низку порушень. Про це повідомили в Держкомпідприємництва.
"Виявлено видачу дозволів, необхідність яких не передбачена законом, недотримання процедур при звільненні і призначенні реєстраторів, неналежне зберігання бланків суворої звітності і реєстраційних справ", - наголошується в повідомленні комітету.
Під час перевірки, зокрема, вивчався стан дотримання вимог законів у сфері дозвільної системи, ліцензування, регуляторної політики і так далі. Як зазначають фахівці комітету, виявлені порушення мають системний характер і є загальними для всіх регіонів.
Зокрема, деякі місцеві органи влади вводять вимоги відносно подачі додаткової документації, додаткового її узгодження і здійснення доплат, не передбачених законодавством. "Підприємців фактично змушують отримувати зайві дозволи, створюючи перешкоди на шляху до заснування бізнесу, і формуючи негативне відношення до державних органів влади. Замість цього на місцях повною мірою не відстежується дотримання ліцензіатами ліцензійних вимог, неналежним чином оформляються розпорядження про видачу ліцензій і усунення порушень ліцензійних умов підписуються особами, які не мають на це повноважень", - говориться в повідомленні комітету.
Особлива увага була приділена діяльності ринків. Матеріально-технічна база більшості з них, санітарний стан, умови праці і рівень торговельного обслуговування не відповідають сучасним вимогам і потребують проведення капітальних ремонтів. Керівництво ринків не дотримується правил пожежної безпеки, в'їзди і виїзди з великих ринків перекриваються об'єктами торгівлі. Гострою є необхідність облаштування централізованого водопостачання і водовідводу, закупівлі устаткування для виміру ваги і холодильного устаткування. Держкомпідприємництва також відзначає низьку ефективність галузевих рад і недостатню обізнаність підприємців про їх повноваження. Звіт про результати перевірки буде направлений до Кабінету міністрів та Адміністрації Президента.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас