"Київський метрополітен" має намір визначити дату підвищення вартості проїзду після публікації горпорядження КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київський метрополітен" має намір визначити дату підвищення вартості проїзду після публікації горпорядження КМДА

Казна та Політика
375
Комунальне підприємство "Київський метрополітен" має намір визначити дату підвищення вартості проїзду в метро з 1,7 гривні до 2 гривень після публікації відповідного розпорядження Київської міської державної адміністрації. Про це повідомила начальник прес-служби "Київського метрополітену" Надія Шумак.
"Ми чекаємо, коли буде опубліковано розпорядження, і потім ми його виконуватимемо. Вийде розпорядження - і ми вже визначатимемо дату підвищення", - сказала Шумак.
Вона підкреслила, що підприємство не може приймати якісь рішення з визначення дати до публікації розпорядження.
Шумак також нагадала, що нові жетони для проїзду в метро відрізнятимуться від тих, що існують, додавши, що старі жетони протягом певного періоду можна буде обміняти на нові з доплатою різниці в 0,3 гривень.
Як повідомлялося, вартість проїзду в метро повинна була підвищитися з 1,7 гривні до 2 гривень з 28 серпня, згідно із розпорядженням Київміськадміністрації і рішенням суду.
Однак пізніше Київ відклав підвищення вартості проїзду в метро до 2 гривень.
4 листопада 2008 року Київміськадміністрація підвищила тарифи на проїзд в 3-4 рази до 1,5-2 гривнь.
Після дослідження економічної обгрунтованості їх підвищення робоча група Кабінету Міністрів і Антимонопольного комітету рекомендували знизити встановлені тарифи.
В результаті з 31 січня 2009 року Київміськадміністрація знизила тарифи на проїзд на 0,3-0,5 гривень до 1,5-1,7 гривні і збільшила вартість проїзних на 15-150%.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас