МВФ схвалив кредит Сербії у розмірі 2,9 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ схвалив кредит Сербії у розмірі 2,9 млрд євро

Казна та Політика
144
Міжнародний валютний фонд (МВФ) схвалив надання фінансової допомоги Сербії у розмірі 2,9 млрд євро на підтримку економіки балканської держави. Це рішення міжнародної організації було оприлюднено слідом за згодою Бєлграда скоротити тисячі робочих місць в держсекторі і заморозити зарплати і пенсії бюджетникам для боротьби з бюджетним дефіцитом, що розрісся, передає РБК із посиланням на Associated Press.
Крім того, за словами представників МВФ, Сербія може розраховувати на виділення ще 380 млн євро, після того, як керівництво фонду підтвердить надання 2,9 млрд євро наприкінці вересня 2010 р. При цьому в МВФ зазначили, що процес відновлення сербської економіки проходить досить повільно і з певними труднощами. Крім того, в міжнародній організації також заявили, що Сербія може почати розмороження зарплат і пенсій чиновникам вже в січні 2011 р. замість квітня 2011 р., для того, щоб компенсувати втрати населення від стрибка цін в 2010 р.
МВФ відкладав надання Сербії позики, вимагаючи надати деталі плану із боротьби зі зростанням у зв'язку з фінансовою кризою дефіцитом бюджету. Як заходи боротьби представники МВФ пропонували Бєлграду піти на підвищення податку на додану вартість (ПДВ), який в даний час складає 18% на всі види товарів і послуг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас