Греф: Держпакет акцій "Сбербанка РФ" краще продавати на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греф: Держпакет акцій "Сбербанка РФ" краще продавати на ринку

Казна та Політика
323
Глава "Сбербанку" Росії Герман Греф вважає, що продавати акції держпакету найбільшої кредитної організації краще на ринку, проте він не відкидає варіант продажу акцій стратегічному інвесторові, передає ИТАР-ТАСС.
Відповідаючи на питання, який варіант приватизації держпакету акцій російського "Сбербанку" найбільш правильний, Греф сказав: "На мій погляд, продавати краще на ринку. Але якщо може бути потенційний стратегічний інвестор, який дасть премію до ринку, то це можна обговорювати". При цьому він додав, що "продаж на ринку - найпрозоріший".
Навесні з'явилися вислови про доцільність зниження частки Банку Росії в капіталі "Сбербанку". Голова Банку Росії, глава наглядової ради "Сбербанка" Сергій Ігнатьєв наприкінці травня заявив журналістам, що він "не став би квапитися з продажем держпакету банку на ринку", оскільки "ціна далеко не та, за якою можна було б продавати.
В період кризи може бути невигідно продавати активи", говорив тоді Ігнатьєв, зазначивши, що він "не проти передачі держпакету акцій "Сбербанку" іншому держоргану, проте квапитися з цим також не слід".
На даний момент Банку Росії належить 60,3% голосуючих акцій "Сбербанка" і 57,6% в його статутному капіталі.
За законом про Центральний банк РФ, регулятор не може знижувати свою частку нижче 50% плюс 1 акція капіталу банку. Інституційним інвесторам належить 35,7% капіталу "Сбербанка", у тому числі іноземним інвесторам - 32%. Приватні інвестори володіють 6,1% капіталу. Раніше повідомлялося, що Мінекономрозвитку спільно з профільними відомствами представить план приватизації на найближчі роки у вересні, остаточно ж програма буде затверджена до кінця року. Продавати частки в компаніях влада буде поступово - від трьох до п'яти років, чекаючи найкращої кон'юнктури цін.
Влітку Мінекономрозвитку оприлюднив погоджений з Мінфіном список крупних об'єктів на продаж, куди потрапили зокрема частини держпакетів "Транснефти", "Роснефти", "Сбербанка" та "Росагролизинга".
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас