Генпрокуратура: Київ продав 80% "Київміськбуду" в липні 2009 р. ФК "Новий регіон" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура: Київ продав 80% "Київміськбуду" в липні 2009 р. ФК "Новий регіон"

Фондовий ринок
688
Головне управління комунальної власності Києва 29 липня 2009 року уклало договір з ТОВ Фінансова компанія "Новий регіон" про продаж 80% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Київміськбуд", говориться в позові Генпрокуратури, поданому до Господарського суду Києва.
Згідно з текстом, оприлюдненим в системі розкриття судових рішень, Генпрокуратура просить визнати договір недійсним і зобов'язати "Новий регіон", а також реєстраторів "Київміськбуду" - ТОВ "Компанія "Термінал-реєстр" і ТОВ "Адрем" - повернути акції Києву.
Позов був поданий 20 серпня, суд взяв його до розгляду, відкрив провадження у справі і призначив його розгляд на 16 вересня, а також залучив як третю особу "Київміськбуд".
Як повідомлялося, Міжвідомча комісія з питань протидії протиправному поглинанню і захопленню підприємств при уряді України 28 липня доручила перевірити кому належать акції "Київміськбуду", у зв'язку з інформацією, що з'явилася в ЗМІ, про відчуження Києвом контрольного пакету акцій.
Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) з 6 серпня на виконання розпорядження Генпрокуратури припинила на шість місяці обіг акцій "Київміськбуду". Потім відомство запитало в "Термінал-реєстру" інформацію про операції з акціями холдингової компанії, отримавши інформацію про укладення договорів купівлі-продажу значних пакетів акцій "Київміськбуду" з ФК "Новий регіон". Крім того, ДКЦПФР має намір перевірити компанію "Адрем" у зв'язку з рішенням "Київміськбуду" з 6 серпня передати цій компанії ведення свого реєстру.
"Київміськбуд" створено на базі майна державної комунальної будівельної корпорації "Київміськбуду" в 1994 році шляхом об'єднання в його статутному капіталі контрольних пакетів акцій 28 підприємств та інших активів.
ФК "Новий регіон" отримала п'ятирічну ліцензію ДКЦПФР в серпні 2008 року. Її директором і власником мажоритарної частки є Михайло Пироцький, який очолював також компанію ТОВ "СИСТЕМА-Р", яка була створена в 1996 році за участю дочірніх підприємств ХК "Київміськбуд" і у свій час вела реєстри підприємств холдингу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас