Coca-Cola завершила угоду із придбання російського "Нідана" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Coca-Cola завершила угоду із придбання російського "Нідана"

451
Coca-Cola Company завершила операцію з придбання ВАТ "Нідан Соки", говориться в повідомленні американської корпорації.
"Нідан Соки" об'єднує всі виробничі і збутові активи сокового холдингу "Нідан", у тому числі ТОВ "Нідан-гросс" (Москва) і ТОВ "СП Нідан-Екофрукт" (Новосибірськ).
Продавцями "Нідана" виступили британський інвестфонд Lion Capital (75% плюс 1 акція) і засновники компанії. Lion Capital купив частку у виробника соків в 2007 році, виходячи з оцінки в $530 млн за всю компанію.
Вартість операції з Coca-Cola не розкривається, проте газета "Коммерсант'" в середу із посиланням на анонімні джерела повідомила, що вона не перевищила $300 млн без врахування боргу.
Інформація про те, що "Нідан" виставлений на продаж, з'явилася в січні. Саме Coca-Cola спочатку називалася головним претендентом на цей актив. У березні Coca-Cola повідомила про підготовку до операції і подачі у ФАС клопотання про покупку "Нідана". Клопотання було подане від імені Coca-Cola Company European Refreshments.
На початку серпня операцію схвалила урядова комісія з контролю за іноземними інвестиціями.
"Нідан Соки" входить до четвірки найбільших виробників соків у РФ виробляє продукцію під брендами Caprice, Caprice Tea, "Моя Семья", "Сокос", "Чемпион" и "Да!".
Coca-Cola вже володіє в Росії виробником соків "Мултон" (бренди "Добрий" і Rich).
"Coca-Cola вірить у потенціал російського ринку і демонструє готовність до подальших інвестицій в Росії. З початку дев'яностих компанія інвестувала в російську економіку $2 млрд. Ще $1 млрд Coca-Cola має намір вкласти в розвиток своєї інфраструктури в Росії в найближчих 3-5 років", - говориться у повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас