Обама оголосив про завершення військової операції в Іраку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама оголосив про завершення військової операції в Іраку

Казна та Політика
396
Президент США Барак Обама оголосив про завершення військової операції в Іраку, відзначивши, що настав час передати іракцям підтримку порядку в країні. Свою заяву американський лідер зробив на військовій базі Fort Bliss в штаті Техас, звідки було відправлено велике число підрозділів до Іраку, передає Associated Press.
"Сьогодні основне наше завдання - це відновити американську економіку і повернути робочі місця тим мільйонам американців, які втратили роботу", - відзначив американський лідер.
Американський президент не говорив про перемогу армії США у війні в Іраку. "Нас чекає ще немало роботи для того, щоб Ірак став для Америки ефективним партнером", - відзначив Обама.
Напередодні остання бригада армії США покинула Ірак. Згідно з планом Обами, до 31 серпня 2010р. у цій країні залишиться близько 50 тис. американських військовослужбовців, які виконуватимуть "небойові" завдання, - будуть сприяти безпеці, навчати іракських солдатів і поліцейських.
Нагадаємо, війна в Іраку почалася в 2003р. З тих пір в цій країні загинули 4 тис. 400 солдатів і офіцерів армії США. Близько 32 тис. отримали поранення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас