Малайзія та Індонезія не підвищать облікові ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Малайзія та Індонезія не підвищать облікові ставки

Казна та Політика
144
Уряди Малайзії та Індонезії залишать облікові ставки незмінними на цьому тижні, щоб підтримати економічні системи країн на тлі уповільнення відновлення глобального ринку.
Так, 15 з 17 економістів агентства Bloomberg пророкують, що Bank Negara у Малайзії залишить облікову ставку на рівні 2.75 %. Двоє вважають, що ставка підвищиться до 3%. Банк Індонезії збереже базову ставку в 6.5%, стверджують всі експерти крім одного.
Більшість азіатських центральних банків протягом останніх місяців піднімали ставки, щоб зупинити підвищувальну тенденцію цін або нормалізувати витрати за позиками. В умовах управління інфляцією політичні структури більшості країн регіону мають можливості збалансувати зростання інфляцію.
Азіатські банки, імовірно, будуть побоюватися мрячних перспектив США, вважають економісти.
У свою чергу, глава федеральної резервної системи США Бен Бернанке заявив, що буде зроблене все можливе, щоб гарантувати подальше відновлення економіки Америки. За його оцінкою, зростання протягом минулого року було “занадто повільним”, тоді як рівень безробіття був досить високий. У другому кварталі 2010 року американська економіка зросла на 1.6%, що менше ніж очікувалося.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас