Колесніков: В новому Податковому кодексі єдиного податку, швидше за все, не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесніков: В новому Податковому кодексі єдиного податку, швидше за все, не буде

Казна та Політика
4657
Поняття "Єдиний податок", швидше за все, буде виключено з нового Податкового кодексу, повідомив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" віце-прем'єр-міністр з питань Євро-2012 Борис Колесніков.
"Такого поняття, як єдиний податок, швидше за все, не буде. Неможливо зберегти ситуацію, при якій на єдиному податку знаходяться корпорації, що заробляють десятки мільйонів доларів", - заявив віце-прем'єр.
При цьому він не виключив, що скасування єдиного податку не буде одномоментною. "Допускаю, що в новому Податковому кодексі буде якийсь перехідний, адаптаційний період, але не більше 24 місяців. І винятковий перелік видів діяльності, що дозволяють знаходитися на єдиному податку", - повідомив Колесников.
Він підкреслив, що платники єдиного податку повинні платити внески до Пенсійного фонду. "Ми всі солідарно платимо внески до Пенсійного фонду і солідарно отримуємо пенсії. Так чому представники малого бізнесу - платники єдиного податку не беруть участь в цих витратах? Вони ж прийдуть до держави за пенсією, значить, повинні платити внески до Пенсійного фонду. Це не податок на бізнес, це - участь у вашій майбутній пенсії", - упевнений Колесников.
При цьому віце-прем'єр нагадав, що платники єдиного податку користуються всіма послугами, що надаються державою, тому зобов'язані платити і податок на послуги фізосіб.
"Представники малого бізнесу викликають швидку допомогу, їздять по міському асфальту і користуються дотаційним міським транспортом, їх діти вчаться в державних школах. Чому вони не платять податок на доходи фізосіб? Податок на прибуток для малого бізнесу - нуль. Інше - платіь на загальних підставах. Ось такий підхід закладений в основу робочого проекту Податкового кодексу", - повідомив Колесников.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас