Питання рекапіталізації банку "Надра" буде знов розглянуто у вересні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Питання рекапіталізації банку "Надра" буде знов розглянуто у вересні

Казна та Політика
743
Експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків повернеться до розгляду питання рекапіталізації банку "Надра" (Київ) у вересні поточного року, повідомив міністр фінансів України Федір Ярошенко на прес-конференції в четвер.
"Всі матеріали розглядатимуться на засіданні експертно-аналітичної ради, і, думаю, якщо ми в серпні ще не розглянемо, то у вересні, в першій або другій декаді, розглядатимуться ці прилюдні рішення щодо участі міжнародних експертів, Світового банку, європейського банку, Міжнародного валютного фонду", - сказав Ярошенко.
За його словами, йдуть стандартні кроки стосовно залучення цього банку до рекапіталізації.
"Ми вже провели експертно-аналітичну раду, яку очолює прем'єр-міністр, зараз робить остаточні кроки Національний банк України (…). Вони готують нам пропозиції щодо реструктуризації заборгованості, (…) робиться оцінка, яка сума необхідна для докапіталізації цього банку", - відзначив Ярошенко.
Як повідомлялося, експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків в травні 2010 року рекомендувала провести рекапіталізацію банку "Надра" за рахунок внесення з боку уряду України і приватного інвестора по 5 млрд грн. з кожного за умови реструктуризації зовнішньої заборгованості кредитно-фінансової установи.
Співвласник газового трейдера RosUkrEnergo (Швейцарія), власник Group DF (Австрія) Дмитро Фірташ в травні заявив, що може стати інвестором банку "Надра" вже в травні-червні 2010 року і готовий вкласти 5 млрд грн. на паритетних началах з державою.
В той же час Світовий банк і Міжнародний валютний фонд вважають за краще ліквідацію банку "Надра", ніж прийняття рішення про його рекапіталізацію за рахунок бюджетних коштів без належного аналізу можливостей щодо виведення кредитно-фінансової установи з кризи.
За даними аналітиків, банк "Надра" досягнув домовленості про реструктуризацію зовнішнього боргу на 90% від всієї суми, яка становить близько $800 млн, що є одним з основних умов для його рекапіталізації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас