Бродський вирішив відмінити техогляд для легковушок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бродський вирішив відмінити техогляд для легковушок

3656
Голова Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва Михайло Бродський доручив спростити процедуру проходження технічного огляду для легкових автомобілів і вивчити доцільність його проходження.
Про це зазначається у повідомленні прес-служби комітету, переданому агентству УНІАН.
"Ніде в Європі немає такого технічного огляду. Наша ідея - цей анахронізм радянської влади, взагалі ліквідовувати", - зазначив Бродський.
За його словами, техогляд вимагає збору великої кількості документів і сплати значних сум за послуги. Зокрема, власник автомобіля повинен надати довідку, що він не був оштрафований за порушення правил дорожнього руху. Якщо ж водієві був виписаний штраф, то йому необхідно надати копію судового рішення про сплату штрафу - інакше він не може пройти техогляд, проте в законодавстві немає жодного акту, відповідно до якого водій може отримати відмову в техогляді на підставі факту несплати штрафу.
Отримати це судове рішення також проблемно. Прийомні години в суді обмежені. За один прийом водій може лише подати заяву на видачу копії, а отримати саму копію може лише за два тижні.
За словами Бродського, комітет вивчатиме доцільність проходження техогляду для легкових автомобілів, і за необхідності винесе на розгляд уряду питання про його відміну.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас